dagen dag1

Sålde nyss vår gamla stationära dator, känns jävlulskt NICE med para/cash/kosing i byxfickan!!!!
Har de senaste åren haft en liten plastgran med små röda jul bollar, glitter och en julslinga och tänkt "aaa men aaa den är ändå fin asså!!" men nu kom jag på att den är fulare än hitler pga att den är gles och ful, så jag skrotade den. Om någon vill ha en liten plastgran som ser ut som (om man skulle jämföra den med en människa) en övre medelålders tunnhårig man, säg till!! Du får ingen ljusslinga för den har jag hängt upp på ett mycket välsmakande estetiskt vis. Vill du se? Ja för fan säger du. Här får du en härligt skarp bild.

FÄRDIG

Har gjort bort två prov. Hoppas att få E på båda. Eftersom: historieprovet var just ett E:prov och jag strävar ej högre i matten. Bad min mattelärare att kontakta mig SNARAST och säga hurvida jag fått godkänt eller ej. Får jag E blir det stoldans X10000000000!! Nu ska jag åka till mamma och bo där i en obestämd framtid!

kåldolmen och guldsmedens dag

fick just kraftig framtidsångest. hata. life. as. a. teen. ag. er. nu ska jag softa i min onepiece i soffan i cirka 20 minuter till och sen klä på mig något mer anständigt, borsta tändran och åka till SKOLAN!!! taggaaaaaaaa

humörsvängningarnas herre

Ett antal lussebullar senare anser jag mig själv klar med matten. Gick från att tänka "KNULLA MIG I SINNET VAD BRA JAG ÄR OCH JAG KOMMER NOG FÅ A+ PÅ PROVJÄVELN" till att deppa ihop totalt genom att skära mig själv och lyssna på kevlarsoul. Jag måste fort som fan gå tillbaka till min första sinnesstämning, annars kommer provet gå sämst. Mitt matteintresse de senaste dagarna har varit ungefär som när man äter alldeles för snabbt. På under cirka sju minuter. Då hinner kroppen inte känna hur mätt den är och man kan svulla DJÄVUL. Sen spyr man. Så är det med matten nu. Jag har svullat hjärnan med matteskills och nu måste jag hålla dem kvar och inte spy hjärnsubstans överallt. Önska mig lycka till!
free gif maker
Mvh
Gurrkan

så. jävla. effek. tiv.

Har idag jobbat asmycket matte och skrivit en (förhoppningsvis) råbra engelskatext. knr mig rett ducktig :P Nu: plugga mer matte. och history. tagga två prov imorgon!!!

får ju mest blogginspiration efter kl 22:30 men har redan bloggat ikv och därför tidsinställer jag inläggsjäveln till kanskeeee........8:34 i morgon så alla tror att jag morgonbloggar HOHO

Saker jag tycker är sämst:
1. Att man liksom chattar med varandra via bloggkommentarerna. Då ser det ut som att man får råmånga commentz men egentligen har man bara gått miste om msn/facebook/sms/skype vilket betyder att man är UTVECKLO. HÖR NI DET!!!
2. Lärare som försöker att *relatera* till kidsen genom att dra paralleller till den linjen man går. Tex "Ja att stå och hålla ett föredrag framför klassen är ungefär som att stå på scen och SJUNGA eller SPELA ni vet sånt som NI MUSIKARE gör!!!!" "Just det", säger klassen och nickar medhållande. "DET KAN VI RELATERA TILL!!!!" Undrar hur bra det går på typ....urmakarlinjen (vet ej varför jag alltid drar upp urmakarlinjen, kan bero på att jag drev med den när jag skulle välja gymnasium och ba "haha man behöver ha 30 poäng för att komma in på er RUTTNA linje jag har mer än 30 p (alltså att höja mig själv genom att trycka ned annat (i detta fall en linje), okej nu tillbaka till grejen))
"Jaa att skruva isär en klocka och sätta tillbaka den är ungefär som att.........stå på scen och sjunga eller spela......." Alla urmakarelever ba VA sa du. NU: sova som fan. tycker synd om den torre jävel som orkade plöja genom all skit jag just författat. SYND för dig!!

1 dag som d1a

Hey blogreaders world wide!! Idag har jag
1. varit i skolan
2. pluggat matte SI NANTING och känt mig duktig när jag outsmartade en naturare. Sug på den!!
3. Övningskört. I Parketten. ALLTSÅ I ETT BILGARAGE!! Det var såklart kul. Och spännande.
4. Nästan bränt ner hela första ljuset.
Avslutar med att återigenm tipsa om en playlist som tagit world wide web med STORM!! Den uppdateras dessutom: titt som tätt.
Nu: sova som fan. Heyzkiez dåzky!!

Hotellfruktos

Bästa frukosten på väldigt länge! Förhoppningsvis har en tradition har upprättats.


GLAD FÖRSTA ADVENT

Har ALDRIG satsat så här hårt på första advent!!


Lyssna!!

Känner du dig tjock, ful, äcklig och oälskad? Har du svårt att finna julstämingen i asfaltsslasket??? Slappna då av med DEN HÄR HÄRLIGA SPELLISTAN där jag samlat samtliga av mina julfavoriter och julkänslan kommer stå som spön i backen. Nu: lussebak.
how do you make a gif

I guess it's just you and me taco

Eftermiddagstaco alltså.

Tacovåffelpepparkakskväll


history class

Nu blir det historia!!!!!
Är inne på dagens femte clementin. Varierande kvalité som fan, vissa har varit äckliga som fan, vissa goda. som fan. Efter denna jävulskt långa lektion ska jag 1. åka till jobb1. 2. ta ut ture. 3. städa pappas våning så DEN GLÄNSER

1 rolig bild med 1 politiskt budskap

Idag i skolan skrev vi en recension på Om nu kärnfamiljen är så jävla fet - varför behöver den så mycket propaganda. Jag hade råsvårt att formulera mig men hoppas ändå på A. Ha en god kväll.

Man måste smeta ner när man är hos Siv


men du var human, du tog bara kål på en hora om dan

Hatar när clementinerna inte är perfekt gula och släta.
Tryck på bildjäveln och lissna på en bra låt.

nog är det väl synd på chokladen, kaviaren när ingen vill ha den

2 för 35:- på Ica var ju inget att diskutera. Pratar självfallet om chokladen nedan. Den med "seeeeeeea saaaaaaalt" är så. jävla. god. Dessutom bara 510 kcal per kaka = man kan äta 4 st PER DAG utan att ha dåligt samvete för att man blir fet som en julegris. Förutsatt att man inte äter något annat på den dagen. Kan jämföras med en Marabou mjölkchoklad som innehåller typ 2200 kcal PER KAKA. Det ni.
Nu ska jag sova som fan. Har haft feeeeeeruktansvärt många besökare idag vilket är = kul för mig och så. Välkommen du som ny läsare. Följ skiten vetja. Det blir kuuuuuul för dig. För oss alla blir det det. Kul. Godnatt!

vux1poäng

I år ska jag för första gången i mitt liv betala skatt. Kommer alltså kunna säga "DET DÄR ÄR MINA SKATTEPENGAR" när staten fuckat upp något (vilket Freddiz och gänget titt som tätt gör). Samtidigt som jag säger det ska jag ha en djup rynka mellan ögonen. Och käpp. Käpp ska jag ha. Som fan.

Två manliga förebilder

Henrik Ståhl
Jonas Karlsson

Pluggar matte

Idag med Nora och Harry.


människor som har facebook

Tänker nu ta upp detta ständigt aktuella ämne Gunilla Persson, känd från Svenska Hollywoodfruar. En härlig kvinna i sina bästa år. Hon har såklart en facebooksida där hon laddar upp bilder från sitt vardagligt glamourösa liv. Jag konstaterar snabbt efter att ha skummat igenom kommentarerna på hennes bilder att det finns så jävla speciella människor. På typ såna här bilder (alltså en bild på hennes katt Tusse och hennes gamla mamma).
Ä
Gunilla Persson: Vad ar det for IDIOT som skrivit - Ta dod pa Tusse gor det. Alexander Tengblad om du NAGONSIN gar in pa min sida och kommenterar eller min Likepage sa kommer du att angra att du nagonsin blev fodd. Det FINNS lagar i Sverige och du kommer att bli atalad. Vad ar du for en OTACK manniska - Vet hut!

Gunilla Persson: Han ar psykopat och farlig. Jag accepterar alla vanforfragningar. Det finns dom som latsas vara en van men ar egentligen fiender. Klart jag blockerar honom for evig framtid. Ondskefulla manniskor maste man akta sig for.

Lotta Fellerfeldt Ta död på Alexander Tengblad, gör det .... samma tillbaka till den idioten. Antingen vill han bara provocera eller annars är han helknäpp.

Då har alltså Alexander Tengblad (ja varför inte skriva ut hela hans namn så Alexander kan få hotbrev) skrivit "Ta död på Tusse". Detta reagerar Gunilla stark på och skriver att om han NÅGONSIN kommenterar något igen så ska Alexander ångra att han någonsin blev född. Hon konstaterar att han kommer att bli åtalad, men jag har inte hört hur det blev med den saken. Han kallas psykopat och farlig. Lotta Fellerfeldt tycker att man ska "ta död på Alexander Tengblad, gör det".

Jag tycker att de båda överreagerade.

Och mynna ut i en melodi

Härlig grej det här med humörsvängingar!
gif creator
Klicka på den saliga gifen. Ha en fantastiskt sömntid!

ganska så glad

Anledningar till att vara glad:
1. Livet är gott. Nu är det gott att leva.
2. Har jobbat matte. Ligger ändå 30 sidor och ett hemprov efter men det gick just så BRA att plugga och det gjorde mig GLAD. Nu ska jag sluta för man SKA SLUTA på TOPP
3. Lyssnar på Moneybrother
4. Det finns hummus i kylen som jag gjorde igår och hummus är ju som bekant = världens bästa deg
Anledningar till att inte vara glad:
1. Har ju som sagt matte att göra
2. Har fått en finne. Till. Ytterliggare en till samlingen så att säga.
ALLTSÅ: Gladsidan överväger.
Idag var jag ju i skolan också. Såg om kärnfamiljen nu är så jävla fet varför behöver den så mycket propagande vilket gjorde mig fundersam på min roll som man. Ska sluta vara man, det går ju ändå bara utför likt ett störtlopp.

Frulle

Gör sällan så här satsiga frukostar. Det är fan härligt.


VAD gör jag vaken nu

Klockan är ju 22:35 nu och jag borde sova. Sov för lite/dåligt i natt men som tur var slutade jag 10:30 så jag sov mellan 11:00 och 14:30. Det var skönt. Sen gick jag på studiepasset och pluggade lite (ynkalite (alltså mikroskåpiskt lite)) matte. Det var trevligt. Eller trevligt och trevligt, det var bra för det var en lärare där som förklarade lugnt och sansat. Älskar sansade människor. Typ som denna man:
Mår för övrigt relativt gott. Förutom att. jag. inte. orkar. matte. alls. och. jag. prioriterar. hellre. vad. som. helst. än. det. punkt.

A baka cup cakes då rå


ge mig vill ha

föd mig för fan
(ps förväntar ni er kvalitetsbloggande var god vänd er bort åt: vilken annan blogg som helst för här lägger jag ribban för denna vecka. med lussebullar och clementinbilder alltså. ska göra ett klaginlägg sen. där jag kommer klaga. som fan. ds.)

från en svunnen tid#1


hör på nu

Jag skulle ta mig från punkt A (min crib) till punkt B (Östra Ersboda, Karin). Istället för att ta 1:an som går nästan utanför mig cyklade jag till stadshuset, lämnade cykeln där och gick till hållplats Nygatan för att ta 8:an pga att den tar typ 1/4 så lång tid.
14 över skulle den åka från Vasaplan. 20 över kom det två bussar. Först 5:an och tätt intill 8:an. 5:an kör in till hållplatsen. 8:an accelererar upp bakom 5:an och spottar/knullar mig i ansiktet genom att inte plocka upp mig. Jag får ta femman. När jag ringer Karin och berättar läget börjar mina medresenärer engagera sig i mitt problem. Tanten bredvid mig skrattar och förklarar att jag ska gå av på Västra Ersboda Centrum. Två tjejer bakom mig håller med. Det gjorde allt värt det, älska människor som är trevliga och hjälpsamma. Ska bli det. Trevlig och hjälpsam. som FAN.

Har haft en bra kväll! Är fortfarande småsjuk. Ska äta något och sen sova. Godnatt som fan

29 tills jag dör

Jag saknar mina systrar. Dessa härliga människor jag träffar alldeles för sällan. miss u guys!!!!!!1
Annars då? Jo tack, det rullar på. Skoja jag har varit lite småsjuk i cirka en månad och det vill inte sluta. När jag är sjuk får jag dålig balans och går in i saker. INTE roligt när dörrkarmen egentligen var en decimeter för bred för sitt eget bästa.
gif maker

das Schule

Har ALDERIG i hela mitt LIV varit SÅ taggAD på Gehörs- och musiklära för DET ÄR SÅ jävla KUL. I kväll blir det konsert med en galen kristen familj. Alltså Jesus familj. alltså alla i hela jorden.
Maja hälsar. Hälsar som fan.

men si du en sån sexy man

Innan vår gamla stationära dator nollställdes hann jag rädda mina bilder från mellanstadiet. Detta var en härlig tid som jag dokumenterade med en digitalkamera. Har så jävla fina bilder på folk som jag hängde med då! Dessa laddar jag kanske upp senare, men nu tänkte jag bjuda på godbitarna från mitt forna utseende.

bästa. materialet. någ. on. si. n.

Måste. älska. man. ches. ter <333333333333

a list

önskar du att du var en fågel ibland? ja d skulle va nice att flyga. ibland.
vilken kändis vill du ligga med helst (en man)? En jävligt snygg en. Kanskeeeeeeeee......han som spelar Pelle Svanslös. Vad heter han? Han i alla fall. Björn Kjellman. Eller NEJ Jonas Karlsson. Jonas Karlsson. Såklart. Han är bäst i världen.
äta en katt (med päls, levande) eller hoppa från eiffeltornet? Kan ej äta katt (bara kat kan jag äta) pga GRAV allergi så det blir eiffeltornet. Med ett härlig katrus i kroppen.
skulle du leva på endast satsumas i tre månader för 100.000kr? svar ja. om satsumas och clementiner är samma sak. Skulle fan betala 100.000 för att få leva på det i tre månader. denna saliga jävla frukt <3
fuck eller shit? fuck som fan. som fan.
vad skulle krävas för att du skulle döda en annan människa? om den människan dödade mig. eller om den planerat att döda mig. tänker äta, inte bli äten fattaru
är du bög? helst inte fast jag blev kallad det fett mkt i sjuan när jag hade långt hår och gula trasiga byxor. men det var jag förtjänt av.......:((((((
gillar du brandlarmet i skolan;)? gotta love it
gillar du killar i skägg? I do. I do very much indeed gillar det. Fast bara om det är jävligt snyggt. som fan.
tror du på waldorfpedagogiken? Inte. Som fan inte. Hippies.
om ja, varför O.o? håll käft när du pratar med mig
4x + 7x - 4y? kan ej matte satsar helst på annat i skolan
pc eller macDONALDS! frasses
favoritmat med ris? Korvstrouganoff.
ris eller ros? inte rost
fuck the world? .som fan.
hur många norrmän krävs för att sko en häst? kanske tre ja vet inte är ingen matematiker
gillar du ditt namn?:) som fan för det låter jävligt flådigt
är du släkt med per morberg? önska som fan
om ja, hur? är inte d
vaffö? för vi delar ej kött och blod
kul för dej! :) nono

ALLTSÅ SLAKTA MIG jag hade gjort svaren utan fet stil men seeeeen blev det inte så hata blogg.se fuck u all som fan

hey guys

Hej min kära små slaktgrisar! Jag har inget att säga er förutom detta: gå och sov. era fula. jävla. r. Det ska jag i alla fall göra för i morgon ser mitt schema ut så här: 07:00-08:10 = hemmatid. 08:25-15:20 = skoltid. 15:35-15:53 = hemmatid. 16:00-21:00 cirka = jobbtid. Alltså: jävligt lite hemmatid = busy man walking in school getting much money dont learn english but happy annyway goodning nighte

fundering

VARFÖR blev jag just så JÄVLA taggad på att se den fjärde twilightfilmen.

Clementines

Clementiner. Denna fantastiska frukt. Så perfekt uppdelad i lagomt stora klyftor. Så balancerad smak mellan sötma och surt. Mamma har köpt tre kilo. Dessa ska nu: ner i min mage. MEN DÅ MÅSTE MAN SKALA FÖRST!!
make gif animation
SYND BARA DÅ ATT MAN INTE KAN ÖPPNA DEN LILLE JÄVELN!!! Detta har varit ett medelstort problem i mitt liv i 16 år. När citrussuget kickat in har jag behövt gå till mamma och be henne öppna, eller tagit en kniv och skurit bort en del av dess kropp. Nyligen lärde en kvinna mig hur man på bästa möjliga vis penetrerar en clementin. Kvinnan heter Karin Mahieu. Trots att hon är liten och slö har hon förändrat mitt fruktintag för alltid. "HUR!?" UTBRISTER ni, nästan lite för starkt reagerat för ert eget bästa. Låt mig demonstrera via det vackraste internet har. En gif.
online gif creator
I samma sekund som man öppnar den sprids julodören likt ett doftmoln över rummet. Man blir lugn. Detta skulle utan Karin varit en omöjlighet. Tack.

hackar datorjäveln

Vår gamla stationära dator ville inte starta. Efter typ två timmat googling är jag nu snart i hamn med att fixa den. Känner mig så jävla teknisk fast ska ej säga hej innan bäcken är överhoppad!!

yeah yeah sittin' in english class chillin'

Istället för att göra något vettigt på engelskan chattar jag med min bästa äldsta storasyter på fejjan. Fast på engelska. Kallas att praktiskt bruka sina lärdomar. HÄR: en bild på mig och nora. hon vinkar och hälsar till er!!

fån ga dag en. som fan.

Idag har jag klippt mig änn mer pga att det blev så fult förut.
Ooooooooch så har jag bjudit pappsy på fika pga fars dag. Det var såklart trevligt!

helg1

Nej ni får inte se några bilder pga att jag inte har med kamerajäveln eftersom jag 1 inte orkar 2 skyller på att det är för mörkt för att fota och jag klarar ej av blixten för den e så jävla dåli. Jag har haft en fin helg. Middag på Berghem, natt på Ersboda, jobb i stan och skräckfilm på Umedalen. Skulle egentligen vara på Umedalen (alltså Elin) fortfarande men det fanns kattungar där och eftersom jag är allergisk mot samtliga små och söta djur kunde jag ej stanna. Följande är djur jag är allergisk mot:

Kattjävel. Hundjävel. Igelkott.
Mink.
Koala. Jävel.
Ska tatuera in denna i pannan:

Apropå självdistans

Bra citat jag hört den senaste tiden:

1: Möt varje dag med ett lol.
2: Livet är ett kaos, och du är bjuden.

Annars? Är frustrerad. Som ett as. Och sååååååååååå. *hatar livet men bryr mig inte för jag har för mycket självdistans för att (just det) bry mig*


Kapris diem i äckligt oklippt hår

~fångar dag1~ samt nyttjar dagsljuset nå JÄVULSKA mängder. När jag kommer hem ska jag klippa samt tvätta håret.


My morning

Imorse när jag vaknade var det hantverkare hemma hos oss som fixade trösklar. När jag nästan var klar med mina morgonrutiner sa en av dem: Jaha och vad läser du då? Musik, svarade jag. Han gav mig en trött blick. "Jaha............. Å va bli man av de då?!" Ehehehehe jag vet inte eller alltså...... Svarade jag. Blev offended av två anledningar. 1: att han klagar på mitt framtidsval och i princip säger att jag kommer bli arbetslös och 2: att jag innerst inne vet att han har rätt.


Min dag som ni vill läsa om

En vacker soluppgång. Från i morse från min balkong. Sen blev det gråväder så sen blev jag bitter.

Jag åkte till skolan. Cyklade på pappas cykel. Detta pga att min cykel är trasig. Lång historia, det får bli ett annat inlägg. Gick i skolan till kvart i fem vilket ju var fruktansvärt givande. Sen skulle jag på något sätt ta mig till udden av Östra Ersboda och Karin och tänkte "HM JA CYKLAR TILL ERSBODA DE BLIR KUUUUUUUUL". Jag kom till Myrorna, sen tog jag bussjäveln. Detta pga att Erboda är större än vad jag klarar av att hantera. Försökte plugga till idrottsprovet. Gick tungt. Tungt som fan. Som fan. SEN ÅKTE JAG HEM och nu är jag det. Hemma alltså. I morgon slutar jag typ kl 12 och vill knulla mig i ansiktet för att det är så härligt. Härligt att sluta 12 alltså. Är ganska glad. Sprallig. Detta beroende på att jag just drack en halv liter/5dl/500g/50 cl juice. hoho godnatt.

Sjuka sms


Här har du bra musik

Tryck på lochnessodjuret för bra musik. Här kommer jag lägga in endast låtar jag tycker är bra. På Nessie alltså.
>




Till: Greta Danskog och resten av min klass som INTE PLUGGAT

1.    På den historiska tiden började man skriva. Innan dess fanns det cirka inga pennor alls. Därför finns inget författat från den förhistoriska tiden. Pga pennproblemet.

2.    Den vetande/förnuftiga människan. Hon levde mellan 200000 – 40000/50000 (tvåhundratusen - fyrtio/femtiotusen) år f. kr.

3.    För 27000 år sedan. Homo Sapiens Sapiens. Hon som vet att hon vet.

4.    Vi gick från att vara jägare och samlare till att bruka jorden. Man skaffade sig boskap och permanenta hushåll. Mer mat = mer folk. Städer växer fram. Man kan ägna sig åt flummiga saker, tex konst och religion istället för att skaffa mat för dagen. Det var inte riktigt en revolution, det tog flera hundra år. Många höll kvar vid att samla, jaga och fiska. Detta hände för 10000 (tiotusen) år sedan. De började odla växter och lärde sig att föda upp djur för att få mat. Vi får en fast tillvaro.

5.    Högkultur = uppnått en viss utveckling. Viktiga förändringar:

1: Jordbruksproduktionen ska vara så hög att en del av befolkningen kan bo i städer och ägna sig åt andra näringar som tex handel.

2: Det ska ha skett politiska och sociala förändringar så att det blir en statsmakt som driver in skatt och bilda olika sociala skikt.

3: Olika religiösa och kulturella omvandlingar ska ha genomförts. En universell religion som tar in hela världen i sig och förklarar den. Det skapar en gemenskap. En av de första universelle religionerna är judendom. En viktig del i en religiös och kulturell förändring är en utvecklad skrivkonst.

 

Alltså: Mycket mat, moderater och vänsterpartister och vår allas gemensamma Jesus. Jesus ska kunna skriva också.

Helt enkelt att man har koll på läg1.

 

6.    De fyra äldsta högkulturerna växte fram vid floder. Detta pga att man kunde vattna åkern med flodvattnet. Härliga grabbar byggde ett nät av kanaler i åkern, de blev tjenis med varandra och en fantastisk arbetsgemenskap växte fram.                                Eufrat och Tigris (floder i nuvarande Irak, tvåflodslandet). Indus och Huang He.

EUFRAT, TIGRIS, INDUS och HUANG HE. Eu fräter på en tiger.

7: Minoiska: Kreta 2000 f.kr. I en grekisk saga omtalas ett palats vaktat av odjuret Minotaurus. I början på 1900-talet upptäckte Arthus Evans (brittisk arkeolog) rester av den minoiska kulturen och i 35 år grävde han i palatset Knossos. Flera hundra rum, trappor, pelarhallar och labyrintliknande gånger. Runt 1450 f.kr lades palatsen i ruiner av en naturkatastrof eller en invasion från fastlandet. Man hittade lertavlor med inskriptioner, Linear B.

Mykenska: Homeros skrev Illiaden och Oddysen. Via arkeologiska fynd har man fått reda på att vissa saker i historian var sant. Efter minoiska kulturens fall övertog staden Mykene på ön Peloponnesos ledningen i Grekland. Där byggdes ett mäktigt palats och massa lertavlor hittades där med texten Linear B vilket tyder på att den minoiska kulturen spreds till fastlandet. De använde samma språk?!?!?!!!! Alla ba megalol va hände.

8: Efter trojanska kriget blev handelsförbindelserna dåliga och människorna i byarna blev hänvisade till sig själva. Det utvecklades ”poliser” (stadskärna med omgivande landsbygd). Denna tid (1050-700 f. kr. kallas de mörka århundradena. Det bildades senare flera hundra liknande poliser.

9. Trots den politiska splittringen kände sig grekerna som ett folk. Språket, religionen och litteraturen. Gudavärlden var gemensam för att greker. De mäktigaste gudarna, ”molnskockaren” Zeus bodde på berget Olympos. Zeus tog hand om himlen, hans bröder Poseidon och Hades tog hand om hav och helvete.

10. Militärstaten Sparta var på södra Peloponnesos. De skapade ingen koloni. De åkte typ till Vännäs (landsbygd) och sa ”Ni ska bli våra soldater och kriga samt våldta”. Spartanerna fokuserade på att kriga medan Vännäsborna fick jobba. Kallas ”heloter”. Spartanerna var alltid redo att gå ut i krig. Kvinnorna i Sparta hade mer rättigheter än andra. De skulle bli starka och föda fram fina pöjkar. Vid sju års ålder togs sönerna från familjen och uppfostrades kollektivt. I tonåren fick de en ren militär utbildning för att göra dem till soldater. Den hårda utbildningen gjorde dem till starka idrottsmän. Kvinnorna fick också idrotta. Sparta = statstat.

11. 490-340 f.kr. kallas den klassiskas tiden. Athen var då den ledande statsstaten. En ledande politiker, Kleisthenes införde ett nytt styrelsesätt. Grunden var ”folkförsamlingen” som bestod av alla fria män över 18 år. De sammanträdde 40 ggr/år och de hade den suveräna makten i Athen. Men den viktigaste folkförsamlingen var rådet som bestod av 500 personer som lottades in. Man hade stor chans att sitta i rådet någon gång i sitt liv. Rådet bestämde vilka frågor som skulle hänskjutas till folkförsamlingen. Tjänstemän lottades in, Guds vilja var ju bäst. Förutom när det var krig. Överbefälhavarna tillsattes från personliga kvalifikationer. Kvinnor, slavar och menoiker fick inte rösta.

Alltså: Männen träffades 40 ggr/år, det var suveränt tyckte de. Rådet = 500 pers lottades in. Tjänstemän lottade Gud in.

12. Kvinnan giftes bort i 15-årsåldern med en man som ofta var dubbelt så gammal. Mannen skulle vara ekonomiskt och socialt självständig. En slags affärsuppgörelse mellan två familjer. En kvinna hade cirka 5 graviditeter per liv och dog ofta i barnsäng. Om en kvinna gifte sig med är rik man fick hon ta hand om hushållet. Hon fick hänga i ”kvinnodelen” av huset med slavinnorna, kanske en dotter eller en kvinnlig släkting. Fördel att vara fattig kvinna: De bossas inte omkring. De var fria, eftersom de kanske behövde hämta vatten eller handla, och behövde inte vara i ”kvinnodelen” av hus. De rika kvinnorna hade typ husarrest.

Alltså: Gött att vara fattig, då får man som kvinna handla och behöver inte hänga i köket dygnet runt.

13. Efter det peloponnesiska kriget försökte flera grekiska stater överta Athens ledarroll. På 330-talet f.kr. lyckades makedonernas kung Filip den andre besegra flera stadsstater men när han planerade att invadera huvudfienden Persien blev han mördad. Så klart tråkigt för honom, men han hade en son som tog över. Han blev kallad Alexander den store. Hans storverk var att han besegrade Persien i ett krig, blev krönt till farao i Egypten, brände ner perserkungarnas gamla palats i Persiens huvudstad. Han gick med 60000 soldater i utkanten av vad de kände till (geografiskt) till floden Indus. Här besegrade han en av de mäktigaste indiska furstarna. Han behärskade nu ett rike från medelhavet till indiska oceanen, från Donau till Nubien söder om Egypten. År 323 dog han och kort tid efter splittrades han stora rike.

På kort tid erövrade han ett stört stort område. Det började med att Makedonien la sig under Grekland. Det stora är att han sprider hellenismen (västerländskt och österländskt möter varandra).

Allså: Hans farsa dog när han planerade att invadera Persien men sen tog Alex över det. Efter det drog han till Egypten, brände ner Perserkungarnas palats, skrattade och tog över en herrans massa mark. Sen: dog han.

14: En blandkultur med Grekiskan som språk. Finns kvar till medeltidens slut. Väldigt viktig för vår kulturhistoria. Den uppstod pga fälttågen öppnade gränser och banade väg för ökat handelsutbyte mellan öst och väst.

15: Sokrates, Platon och Aristoteles. Sockerarter, Plangton och Aristocats.

16: Etruskerna var folket på den italienska halvön vid tiden för Roms tillkomst. Invandrare från Mindre Asien till området norr om Rom. Runt 600 år f. Kr. tog etruskerna över Rom och i cirka 100 år hade kungarna fest i Rom. De roade sig med att bygga avlopp. Deras största intresse var bajs. I deras gravar har man hittat målningar där brudarna satt med till bords. Trots att de hade fitta!!

17: Republiken höll på 509-27 f. Kr. År 509 fick romarna nog. ”Era satans bajs-etrusker” skrek de samtidigt som dem avsatte kungen. Etruskerna blev kompisar med romarna och började prata deras språk, latin. Rom blev en republik. Självfallet var feststämningen ett faktum! SÅ HÄR FUNGERADE DET: Två konsuler utsågs av senaten (som bestod av 300 patricier). De fick se till att övriga valda tjänstemän skötte sitt jobb och ej slackade.  Konsulerna fick också vara överbefälhavare när det blev krig. Vilket självfallet måste varit sjukt spännande. Folkförsamlingen bestod av alla fria män och de möttes ett par ggr/år. Om det blev kris kunde konsulerna (med råd av senat) utse en diktator med OBEGRÄNSAD makt. Ni hörde rätt, OBEGRÄNSAD!!

 

18: Trojanska hästen. De allierade sig med gamla fiender så de var tvungna att ställa upp med soldater vid krig. Om Mu1a blir dryga, så pratar lärarna med Mu1b och får de att bli arga på oss. När man erövrade en stat allierade man sig med de styrande, gav vissa privilegier och de blev arga på varandra.

19: Splittra de underkuvande folket och spela ut dem mot varandra.

20: Proletärer äger sina barn och inget annat. De är forna bönder som ej kan sälja sitt vete pga att det finns billigare spannmål utomlands att inportera. Politikerna håller dem lugna genom att ge dem underhållning. De försöker locka och pocka med godis (för att få min röst) men när det är tomt i påsen, står de (alltså moderaterna) där utan en vän, och längtar efter en vän (alltså mig).

21. Konstantin Den store. Julius Ceasar, Augustus.

22. Han gjorde kristendomen tillåten i Rom år 312.

23: Konstantin flyttade huvudstaden. Romarriket delades i två år 395. Rom var huvudstad i västra delen och Konstantinopel i östromerska (Bysantinska riket).

24. Rom gick under pga:

Kejsarna från 180-talet och framåt var svaga samt sämst. Detta ledde till korruption, oro och inbördeskrig.

Romarna kunde inte besegra sig mot germanerna i norr i längden. Vid gränsen höll de på att småkriga allt som oftast. År 410 kom goterna och tog över Rom.

Det blev för dyrt att kriga. Allt fler bönder och bondpöjkar tvingades bli soldater och det blev arbetskraftsbrist i jordbruket. Ingen mat = ingen kul grej.

Den långväga handeln avtog. Detta var delvis pga att silver- och guldproduktionen minskade.


kort beskrivning av min relation till k-special

När jag var en liten påg köpte mamma mest bran flakes. Ungefär där började jag hata livet. Eller mest bran flakes. När jag senare i liv1 kunde bestämma över mina egna flingor, började jag köpa K-special. Övergången var en succé. Denna härliga combo av puffat ris och vete. En luftig krispighet som inte kan upplevas på annat vis.

Mor och far försökte sig på att köpa Coops K-Special men jag sa nej, nej nej nej nej. Satt bänkad vid frukostbordet natt och dag för att få K-special. Ica:s gick an, men kunde ändå inte mäta sig med originalet.
Här kommer mina top 3 favvobilder. Som jag tagit själv.

1: En härlig bild på våra allas favoritflingor. Här har jag lyxat till det med Special K röda bär. MUMS :P

Bara en härlig bild på loggan <3
I förgrunden ser ni ett special K-paket. Bakom är jag på min nya pilatesboll, så sjuuuuukt härlig!

jovars

Växlar mellan sinnesstämning total lycka samt guld och gyllene skogar och motsatsen till det. Humörswings. Kom hem från Stockholm sent igår kväll. Försov mig imorse, är trött nå jävulskt. Har kommit på att jag är nog Svea rikes sämsta människa på att plugga. Och leva. Kan ge er en önskelista:
1. Värmefilt
2. Espressomaskin
3. Inget synfel
make gifs

Mommy kom me presents

Ett stycke Jesus, en NY-tischa, ett par blå och ett par bruna converse. TACK MUM you are the greatest.
Jag är jättetrött hela tiden. Och hungrig. Trött och hungrig. Kommer inte alls känna mig pigg och taggad på skola på måndag. Skitsamma, det är en dag kvar av lovet. Den ska jag fylla med att försöka hitta en snygg skjorta och kanske en fin hoodie i någon lämplig affär, gå på 60-årskalas samt åka hem på kvällen.
Nu ska jag sova. Det finns en värmefilt här. så JÄVLA skönt. Påminn mig om att jag ska investera i en sån. Önskar med denna GIF alla en god, varm natt.
how to make animated gif

Fast i Ånge

Deklarerat härmed sista slurken blossa slut. Såklart deppigt, men även nattglöggen har ett slut. Själv har jag problem att sova. Ånges tågstation är inte mycket för mig.


Livebloggar

Den mest händelserika kvällen på länge upplever jag just nu på SJ:s tåg 91 mellan Umeå-Sthlm. En kvinna talar om hennes klimakteriebesvär. Detta lade sordin på stämningen som innan var rätt god. Mittemot sitter en kvinns i 30-årsåldern med en fotboll i en systembolagetpåse och skriver vykort. Ibland öppnar hon sin väska och tar ett par klunkar ut årets "Blossa" glögg. Dessutom unnar hon sig den bästa av hudvård: att smörja in sitt ansikte i tigerbalsam. Odören sprider sig likt en fräsch löpeld genom kupén. Efter insmörjningen slår hon med fingertopparna på överläppen, i pannan och över nyckelbenen. Hon försöker förmodligen sluta röka. Ett förnöjsamt leende sprids över hennes läppar när hon klistrar igen ett redan adresserat kuvert. Detta lär bli en lång natt.


Älska tåg

Jag försökte prata med tjejen och kvinnan som sitter på andra sidan mittgången. Kvinnan klagade över hur jobbigt det är att vara just kvinna. Citat "ja men vi kvinnor är ju svaga, det sitter i våra gener". Jag försökte styra samtalet till en lite mer politisk agenda. Jag lyckades: inte.

Nu kom det en kvinna till. Vet ej hur jag ska förklara detta FÖR DET ÄR SÅ SJUKT!!!! Skriver sen.

YES NU BÖRJADE DEN SVAGA KVINNAN PRATA OM UNDERGÅNGSÅLDERN!!!! ALLTSÅ KLIMAKTERIET!!!!!!!!! TAGGA FREDAGSKVÄLL!! Nä på rikt jag älskar att hon pratar om hennes klimakteriebesvär för det ~lättar upp stämmingen~


Resan hittills:

Åker ju tåg nu. Mellan Umeå och Ö-vik åkte det med två testosteronstinna grabbar i 20-årsåldern med stora behov att hävda sig i mobilspelsfrågor. Det var spännande.
Nyss öppnade jag en burk loka. Kvinnan tvärs över gången gav mig en oförtjänt arg blick. Jag blev så nervös att jag spillde på min hoodie. Hon har med sig en burk med knäckebröd, eller om det är pepparkakor. Till det har hon en dessertost av något slag. Och så åker hon sittvagn, 2:a klass. Hon kanske kompenserar den tattiga 2:a klassbiljetten med finost. Själv visar jag att jag är lite bättre än ~packet~ genom att hålla min iPhone och MacBook synliga. Nu la jag upp benen på bordet. Kvinnan sneglade mot mig och snörpte lätt på munnen. Jag tänker fortsätta ha föttran på borde!!!! HÖR DU D TANT1!!!!!!!!!!!!! Nu: sova


Pluggar historiajävel

Och lyssnar på Markus Krunegård. Han är ju för bra!
Snart får jag träffa Signe och mamma!!


Inflyttningsfika

Bjöd på ett "välkommentillmittnyahemfika" igår. Tyvärr kom bara två av mina komphessar. Kände mig som det överviktiga amerikanska födelsedagsbarnet som ingen vill hänga med :(:(:(:(:(:(


hej hej blogg1

Kära bloggen, livet och världen:
1. Är medelmåttigt nöjd med mitt osexiga liv.
2. Jobbar roven av mig.
3. Åker till Stockholm imorgon
4. Har inget att säga er. Tills nästa gång: ha d bra.

Scissors nose

Tips till alla som läser bloggar på blogg.se: skaffa ett förstoringsglas pga jävulskt små bilder.